“Δεν καπνίζω…επιλέγω τη ζωή!”

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και οι Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O συναντιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και με κοινό σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το κάπνισμα, τις βλαβερές συνέπειες του, τον καρκίνο του πνεύμονα και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από αυτά τα θέματα, και συν-διοργανώνουν την ενημερωτική εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ΖΩΗ».

Ανάμεσα στις κυριότερες θεματικές που θα αποτελέσουν τον επιστημονικό κορμό της εκδήλωσης (15:00-17:30) είναι:
- Βλαβερές συνέπειες καπνίσματος στον πνεύμονα
- Διακοπή καπνίσματος.
- Καρκίνος πνεύμονα: μια παγκόσμια επιδημία/ πρόληψη και στρατηγικές πληθυσμιακού ελέγχου
- Ανάπτυξη αντικαπνιστικής κουλτούρας: επιλογή ζωής/ σχολιασμός και ανοιχτή συζήτηση.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ σπιρομέτρηση για το κοινό και γνωμάτευση ιατρού.

Η Ομάδα Εθελοντών του Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, στις εξόδους των ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, από τις 12:00-18:00, ώστε να ενημερώνει τον κόσμο για την εκδήλωση στον ΙΑΝΟ.

Από την εκδήλωση αυτή, που έχει επίκεντρό της την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας κατά του καπνίσματος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδιά και ο μοναδικός αυθεντικός τους τρόπος να αντιλαμβάνονται τη ζωή, με χρώματα ελπίδας.
Με σύνθημα «Δεν καπνίζω, Επιλέγω τη ΖΩΗ!» μαθητές των σχολείων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ και ST CATHERINE’S BRITISH SCHOOL θα παρουσιάσουν τις ζωγραφιές τους στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ζωής.

Σας περιμένουμε όλους!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χορηγός επικοινωνίας www.ifeelradio.gr