Μελεντίνη @ i feel radio

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ.

Αυτή την Παρασκευή στις 6 μ.μ. η Μελεντίνη για συνέντευξη και unplugged εμφάνιση στην εκπομπή της Ελίζας Μπαξεβάνη, “Ιt’s Soul Time”.

ΜΕΛΕΝΤΙΝΗ-ΙΝFO

Είδος: dark folk, nu jazz, avant garde pop

Bio: Ξεκίνησε σπουδές πιάνου και θεωρίας σε ηλικία 5 ετών. Παίζει ακορντεόν (ως αυτοδίδακτη) ενώ μετά το λύκειο ξεκίνησε τρομπέτα στη φιλαρμονική του δήμου Αλίμου. Συνέχισε με υποτροφία στο Διεθνές Ωδείο Αθήνας από όπου αποφοίτησε ως μουσικός. Έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια καθηγητρια μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε μικρές συμφωνικές ορχήστρες του Γιώργου Σιωρά καθώς επίσης σε underground σχήματα. Έχει δουλέψει πολύ στο θέατρο τόσο με την ιδιότητα της ηθοποιού όσο και με αυτή της μουσικού. Ξεχωριστή ήταν η συνεργασία της με τη σκηνοθέτιδα Αθηνά Παππά.

Είναι ιδρυτικό μέλος και δημιουργός της μουσικής του ανεξάρτητου ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project. Ως μπάντα έχουν κυκλοφορήσει δύο digital album («Τoyland», 2010 – «The collapse of civilization», 2012) κι έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες και live σε διάφoρες εικαστικές δράσεις.

Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album, “Explosions around, the desert inside”, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Ο δίσκος αποτελεί ουσιαστικά τη μελοποίηση μιας προσωπικής της ποιητικής συλλογής. Η ηχητική φόρμα του είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές στη vintage pop, το dark cabaret, την ισλανδική post rock , τα παραδοσιακά ιρλανδικά τραγούδια και τα βαλκανικά νανουρίσματα. Τα χαρακτηριστικά που διέπουν όλα τα κομμάτια είναι η minimal δομή, ο αργός ρυθμός και το θεατρικό ύφος. Σκοπός τους είναι να προβάλουν ένα σκοτεινό και σπαραχτικό τοπίο.

 

Η μπάντα της Μελεντίνης, η Running Blue Orchestra, αποτελείται από τους:

  • Μελεντίνη- πιάνο,φωνητικά,στίχοι
  • Σπύρος Βρυώνης – βιολοντσέλο, κιθάρα
  • Λάμπρος Λαπίνας – φαγκότο
  • Κώστας Αντωνίου – ηλεκτρικό μπάσο
  • Nίκος Παγώνης – τύμπανα