Οι Μπουφονοί @ i feel radio

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 6μ.μ.

Την Παρασκευή 24/1 στις 6 το απόγευμα στην εκπομπή της Ελίζας Μπαξεβάνη It’s Soul Time οι Μπουφόνοι δίνουν διαγώνισμα Ευρωπαϊκής υστερίας. Ο γνωστός θιάσος θα μιλήσει για την καυστική και σατιρική παράσταση που ανεβάζει κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Μπρόντγουεϊ.

 

 «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ»

της Βίλης Σωτηροπούλου

Σάτιρα εφ΄όλης της ύλης

 

Η παράσταση που από το 2012 έχει γυρίσει σε θέατρα, μπαρ, δρόμους και φεστιβάλ, φέτος εμπλουτισμένη από την συγγραφέα της με νέα κείμενα , σταθμεύει στο Θέατρο Μπροντγουαίη για τα σαββατοκύριακα 18/1 εως 23/2 ( πλην του Σαββάτου 8/2)..

Κείμενο- σκηνοθεσία: Bίλη Σωτηροπούλου

Κοστούμια : Σπύρος Κωτσόπουλος, και ο θίασος

Παίζουν: Bαγγέλης Ανδρέου, Κατερίνα Γιωτάκη, Μαριάννα Ζώγε, Μίνα Λαμπροπούλου, Αλέξης Μαρτζούκος,, Βασίλης Σαμαριτάκης, Βίλη Σωτηροπούλου, Στέλλα  Τροκάνα.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105’ ( με διάλειμμα )

ΣΆΒΒΑΤΟ 9 μ.μ και ΚΥΡΙΑΚΗ 7.30 μ.μ

Τιμές εισιτηρίων : 15 γενικό, 10 φοιτητές, άνεργοι, ανω των 65.

Οι Μπουφόνοι  μας έρχονται από το Μεσαίωνα. Ήταν δύσμορφοι και ανατρεπτικοί, έζησαν και έδρασαν παίζοντας τις αιχμηρές παραστάσεις τους στα χωριά αλλά και στις Αυλές, ενώπιον ευγενών και βασιλιάδων.. Όταν το παράκαναν με τη σάτιρα τους κινδύνευαν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη βασιλική γκιλοτίνα..

Ανήκουν στα «κακά παιδιά» του θεάτρου που φύσει και θέσει δικαιούνταν να σατιρίζουν..

Σήμερα έρχονται να σατιρίσουν τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ιστορίας της Ευρώπης και κυρίως της χώρας μας, από το 1821 εως σήμερα.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ

Οι Μπουφόνοι, οι σωματικά δύσμορφοι γελωτοποιοί του Μεσαίωνα, δε ρίχτηκαν στον Καιάδα ούτε στην φωτιά.. Τους χαρίστηκε το δώρο της ζωής με αντάλλαγμα να διασκεδάζουν ευγενείς και βασιλείς.. Ζούσαν εξόριστοι – κατά προτίμησιν σε βαλτότοπους – κατέβαιναν όμως στα χωριά και στις πόλεις για να βγάλουν τα προς το ζην παίζοντας ανατρεπτικές παραστάσεις μπροστά στο λαό αλλά και στην Αυλή του βασιλιά. Πανέξυπνοι, καυστικοί και σατιρικοί, φύσει και θέσει κακοί, συνόψιζαν τη θεώρηση του κόσμου στη φράση: «υπάρχουμε εμείς και οι άλλοι, οι κανονικοί».

Η Βίλη Σωτηροπούλου γνώρισε τους μπουφόνους στη σχολή του Philippe Gaulier στο Παρίσι. Συμμετείχε σε μπουφόνικες παραστάσεις στο Παρίσι και στην Αβινιόν και ίδρυσε to 1990 στην Ελλάδα την Θεατρική Ομάδα Μπουφόνων. Ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν το θέατρο δρόμου και αγωνίστηκαν για να γίνει θεσμός. Εως το 2004, με 15 σατιρικές παραστάσεις όργωναν ( ή «καλλιεργούσαν», όπως θέλετε) , δρόμους, πλατείες και φεστιβάλ. Φέτος η Κρίση διέταξε την επάνοδό τους.