Οι Led Zeppelin ξανά σε δίκη για το «Stairway To Heaven»

Τελειωμό δεν έχει η περιπέτεια για το συγκρότημα.

Οι Led Zeppelin πρόκειται να βρεθούν ακόμα μια φορά στα δικαστήρια για την περίφημη πλέον υπόθεση του «Stairway To Heaven», σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Associated Press.

Οι Led Zeppelin είχαν κερδίσει την δίκη σε πρώτο βαθμό, καθώς ο δικαστής είχε κρίνει πως η αρχή του κορυφαίου κομματιού στην ιστορία της μπάντας δεν αποτελεί αντιγραφή του «Taurus» των Spirit.

Ο Michael Skidmore, δικηγόρος και διαχειριστής των δικαιωμάτων των Spirit, αλλά και εκπρόσωπος της οικογένειας του Randy Wolfe, του ανθρώπου που έγραψε το «Taurus», κατάφερε να φέρει την απόφαση στο Εφετείο, εκεί όπου θα κριθεί οριστικά πλέον η υπόθεση.

Τον Ιούνιο του 2016 το δικαστήριο του Los Angeles χρειάστηκε 15 λεπτά για να ακούσει προσεκτικά τα δύο τραγούδια και έπειτα από 5 ώρες συνεδρίασης δικαίωσε ομόφωνα τους Led Zeppelin.

Πρωτόδικα οι Led Zeppelin είχαν στηρίξει την θέση τους τονίζοντας την ύποπτη, όπως οι ίδιοι χαρακτήρισαν, στάση του Skidmore να ασχοληθεί με το τραγούδι, περισσότερα από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Η ημερομηνία που θα εκδικαστεί η έφεση για την υπόθεση του «Stairway To Heaven» αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: www.rockyourlife.gr