Οι Smashing Pumpkins γύρισαν βιντεοκλίπ για το “Solara”

Οι οπαδοί, πάντως, παραμένουν διχασμένοι...

Έχουμε γράψει και παλιότερα ότι από πλευράς Billy Corgan καταβάλλεται έντονη προσπάθεια τον τελευταίο καιρό για να πειστεί το rock κοινό ότι «οι παλιοί, καλοί Smashing Pumpkins» επιστρέφουν. Μόνο που το κοινό δεν αντιμετωπίζει ακριβώς ως reunion την επιστροφή του James Iha στο συγκρότημα: η μπασίστρια D’arcy Wretzky συνεχίζει να λείπει, ενώ ο ντράμερ Jimmy Chamberlin είναι μεν αυθεντικό μέλος, όμως είχε ανακατευτεί ξανά στο γκρουπ το διάστημα 2006-2009.

Αλλά ακόμα περισσότερο διχάζει τελικά το  νέο δείγμα γραφής που ακούσαμε από τη νυν εκδοχή των Smashing Pumpkins, την οποία συμπληρώνουν ο κιθαρίστας Jeff Schroeder και δύο ακόμα μουσικοί σε μπάσο και πλήκτρα, που όμως θα συμμετάσχουν μόνο στις συναυλίες. Ο λόγος βέβαια για το “Solara”, πρώτη «γεύση» από τον δίσκο που ετοιμάζουν, για τον οποίον λίγα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Σε κάθε περίπτωση, αρκετοί fans βρήκαν το κομμάτι κατώτερο των προσδοκιών, ενώ δεν έλειψαν και όσοι κατηγόρησαν τον Corgan για επιστροφή σε παλιομοδίτικες λογικές σύνθεσης.

Πάντως οι Smashing Pumpkins επιμένουν στο “Solara” και τώρα ξαναχτυπούν με ένα βιντεοκλίπ για το τραγούδι: όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, ο σκηνοθέτης του κλιπ Nick Koenig επένδυσε στο παράδοξο, έχοντας ως επίκεντρο τη φιγούρα του Corgan.

Εντωμεταξύ οι Smashing Pumpkins ξεκίνησαν προχθές τη νέα τους περιοδεία από το Λος Άντζελες, απαγορεύοντας τις κάμερες και τα κινητά τηλέφωνα. Πολλοί θεωρούν στοίχημα τη νυν τουρνέ, για το αν μπορεί να αναθερμάνει αρκετά το ενδιαφέρον όσων αγάπησαν το αμερικάνικο σχήμα για τους alternative θριάμβους της δεκαετίας του 1990.

Πηγή: www.avopolis.gr