Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου!

Σαν σήμερα ξεκίνησαν τις ηχογραφίσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ.

1937, Γεννήθηκε η  Roberta Flack στο Μπλακ Μάουντεν της Βόρειας Καρολίνας. Το Μάρτιο του 1973 στην 15η τελετή απονομής των Grammy Awardsκέρδισε το βραβεία “Record Of The Year” για το τραγούδι “The First Time Ever I Saw Your Face” και το βραβείο “Best Pop Vocal Performance By A Duo, Group Or Chorus” για το τραγούδι “Where Is The Love”, το Μάρτιο του 1974 στην 16η τελετή απονομής κέρδισε τα βραβεία “Record Of The Year” και “Best Pop Vocal Performance, Female” για το τραγούδι “Killing Me Softly With His Song”.

1967, Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, καθώς οι The Beatles συνεχίζουν τις ηχογραφήσεις για το τραγούδι “A Day In The Life” δέχονται στο στούντιο την επίσκεψη των Mick Jagger, Marianne Faithfull και Keith Richards.

1977, Οι The Clash αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου του  τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “The Clash”, το οποίο κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις. Η πρωτότυπη Βρετανική έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 8 Απριλίου του 1977 και η αναθεωρημένη Αμερικάνικη έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου του 1979, θα περιέχει πρόσθετα αρκετά τραγούδια που κυκλοφόρησαν μετά το ’77. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε τρία Σαββατοκύριακα το Φεβρουάριο του ’77 σε στούντιο της CBS Records. Τραγούδια που ξεχώρισαν από το άλμπουμ είναι τα “Janie Jones”, “Remote Control”, “White Riot” κ.α. Το άλμπουμ “The Clash” θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα punk-rock άλμπουμ όλων των εποχών.

1978, Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικάνικου συγκροτήματος Van Halen με τίτλο “Van Halen”. Μόνο στην Αμερική πούλησε πάνω από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Runnin’ with the Devil”, “You Really Got Me”, “Ain’t Talkin’ ’bout Love” κ.α.

1986, Κυκλοφορεί το live άλμπουμ του John Lennon με τίτλο “Live in New York City”. Η ηχογράφηση είχε πραγματοποιηθεί στο Madison Square Garden στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης σε συναυλία του καλλιτέχνη στις 30 Αυγούστου του 1972.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr