Σαν σήμερα 13 Ιανουαρίου!

Σαν σήμερα κυκλοφόρησαν το "Yellow Submarine".

1969,  Οι The Beatles κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους και soundtrack της ταινίας “Yellow Submarine”. Δημοφιλή τραγούδια του soundtrack άλμπουμ: “Yellow Submarine”, “Eleanor Rigby”, “All Together Now”, “Lucy in the Sky with Diamonds”, “All You Need Is Love” κ.α.

 

1973,  Ο Eric Clapton δίνει συναυλία στο Rainbow Theatre του Λονδίνου. Η συναυλία είχε διοργανωθεί από τον φίλο του, Pete Townshend των The Who, με σκοπό να “ξεκολλήσει” τον Clapton από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και να αρχίσει και πάλι να δημιουργεί.

 

1978, Οι The Police ξεκινούν στα Surrey Sound Studios της Αγγλίας, τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Outlandos d’Amour”. Το άλμπουμ θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο και θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου του 1978. Αρχικά δεν γνώρισε επιτυχία λόγω της μη προβολής του από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα από το BBC. Τα τραγούδια “Roxanne” και “Can’t Stand Losing You” ήταν στην μαύρη λίστα του καναλιού, το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο που λογοκρίθηκε λόγω του εξώφυλλου του single το οποίο δείχνει έναν άντρα με μια θηλιά στο λαιμό να στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου, περιμένοντας να λιώσει. Παρόλα αυτά τα τραγούδια αλλά και το άλμπουμ γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Next to You” και “So Lonely”.

 

2003, Ο Pete Townshend των The Who συλλαμβάνεται με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας. Στην ανάκριση υποστηρίζει πως επισκεπτόταν ιστότοπους  με παιδικό πορνογραφικό περιεχόμενο κάνοντας έρευνα για την βιογραφία του. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr