Το γεγονός του αιώνα: Ο Ρομάν Πολάνσκι επιστρέφει στην Αμερική!

Διαβάστε αναλυτικά

Σοκ προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, ότι ο Ρόμαν Πολάνσκι, μέσω των δικηγόρων του, προσπαθεί να πείσει τα αμερικανικά δικαστήρια να ανοίξουν τη σφραγισμένη συμφωνία που είχε κάνει με το Δικαστή Λόρενς Ρίτενμπαντ πίσω στο 1977 πως αν παραδεχτεί πως είναι ένοχος θα κάνει μόνο 48 μέρες φυλακής και στη συνέχεια θα ήταν ελεύθερος.

Ο Δικαστής την εποχή εκείνη δεν τήρησε το λόγο του και ανασκευάζοντας την αρχική του απόφαση ζήτησε ο Πολάνσκι να μείνει στη φυλακή για 50 ολόκληρα χρόνια, ενώ ο ίδιος μπήκε στη φυλακή Chino State Prison για 42 μέρες.

Εδώ και χρόνια, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος έχει γυρίσει συγκλονιστικά αριστουργήματα στο σινεμά, βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή της έκδοσής του στην Αμερική, συνεχίζει ωστόσο να δημιουργεί ταινίες και να κερδίζει σημαντικά βραβεία.

Πριν λίγες μέρες, η Γαλλική Ακαδημία αποφάσισε να τον κάνει Πρόεδρο της Τελετής των φετινών βραβείων Σεζάρ, ωστόσο ξέσπασαν αμέσως διαμαρτυρίες από γυναικείες οργανώσεις που εναντιώθηκαν στην απόφαση αυτή, με αποτέλεσμα ο μεγάλος σκηνοθέτης να αποχωρήσει από τη θέση.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο Ρομάν Πολάνσκι υποστηρίζει πως θέλει επιτέλους να επισκεφθεί τον τάφο της Σάρον Τέιτ, της αγαπημένης του συζύγου που δολοφονήθηκε από τη συμμορία του Τσαρλς Μάνσον, αλλά και να δει την κόρη του που ζει στο Λονδίνο, μέρος στο οποίο επίσης δεν μπορεί να πάει αφού ενδέχεται να εκδοθεί από τις δικαστικές αρχές.

Όσες φορές κι αν υπήρξε η πιθανότητα, η Πολωνία – πρώτη πατρίδα του Ρομάν Πολάνσκι – δεν τον εξέδωσε στην Αμερική.

Roman Polanski Sharon Tate 607

 

Επιμέλεια: Στέλιος Κεσίσογλου

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr