16/6 Έρχονται οι Violent Femmes

… για μια και μοναδική εμφάνιση.

Με ένταση, ρυθμό και ήχους γνώριμους οι Violent Femmes καταφτάνουν στην Αθήνα. Ο Gordon Gano επιστρέφει με τη μουσική του παρέα, για μια και μοναδική εμφάνιση στο Stage Volume 1 στο Μοναστηράκι, στις 16 Ιουνίου. Με τραγούδια – ορόσημα του post punk και του εναλλακτικού ροκ γενικότερα, οι Violent Femmes απολαμβάνουν το στάτους μιας cult μπάντας εδώ και 30 χρόνια. Ένα από τα ιστορικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα της δεκαετίας του 80 που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από τα πρώτα του βήματα, αποκτώντας ένα ιδιαίτερο status το οποίο διατήρησαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους μέχρι και την περσινή επανένωση τους.

Οι πρώτοι δύο δίσκοι των Violent Femmes,  γεμάτοι πικρές μελωδίες, έγιναν αμέσως αγαπητοί συνδυάζοντας τον punk χαρακτήρα της μπάντας με folk διάθεση.  Στην τριαντάχρονη διαδρομή τους κυκλοφόρησαν αρκετούς δίσκους, πουλώντας χιλιάδες αντίτυπα, ενώ σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι Pink, Keith Urban,The Smiths, Nirvana, Lou Reed, John Cusack, Mark Morris και ο Wim Wenders έχουν αναφέρει τους Femmes ως βασική τους επιρροή.

Το συγκρότημα μέσα στα χρόνια πέρασε από πολλά… σκαμπανεβάσματα με ups και down. Πλέον με τα δυο μέλη από την αυθεντική του σύνθεση, δηλαδή τους Gordon Gano (φωνή-κιθάρα) Brian Richie (μπάσο) και το νέο τους ντράμερ Brian Viglione επιστρέφουν δυναμικά.

 

Τιμές εισιτηρίων

Τα πρώτα εισιτήρια θα στοιχίζουν 26 €,

μετά την εξάντληση τους θα στοιχίζουν 29 €.

 

Ακούστε το Blister in the Sun των Violent Femmes εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=JE-dqW4uBEE

 

Κείμενο : Μαριάνθη Χριστοφίδου

Μείνετε συντονισμένοι στον www.ifeelradio.gr και μάθετε όλα τα μουσικά νέα που κυκλοφορούν!

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr