BLUES WIRE & BLUES CARGO @ Double Trouble

Την Παρασκευή 14 και Σαββάτο 15 Μαρτίου στις 10.30μ.μ.

BLUES WIRE & BLUES CARGO

σε ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

στη σκηνή του DOUBLE TROUBLE στις 14 + 15 Μαρτίου

 

Ένα σπουδαίο blues γεγονός, που αγγίζει τους φίλους των blues αλλά και γενικότερα τους φίλους της μουσικής.

Οι BLUES WIRE και οι BLUES CARGO, τα δύο κορυφαία σχήματα, που δημιούργησαν την Ελληνική Blues Σκηνή, σε μια από τις σπάνιες φορές ΜΑΖΙ σε μια κοινή διοργάνωση για μια ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, στη σκηνή του DOUBLE TROUBLE, στις 14 + 15 Μαρτίου.

Τα δύο ιστορικά blues συγκροτήματα, που άνοιξαν, διαμόρφωσαν και συντήρησαν την Ελληνική Blues Σκηνή, που την έκαναν γνωστή έξω από τα ελληνικά σύνορα, που ενέπνευσαν μουσικούς και μή μουσικούς, που δίδαξαν την ιστορία των blues, που διδάχθηκαν από σπουδαίους των blues!!

Θα έχουμε μια από τις σπάνιες ευκαιρίες να απολαύσουμε ζωντανά μια κοινή ιστορία 30 ετών μουσικών, που διαμόρφωσαν τη φόρμα και το ήθος του ελληνικού blues.

14 + 15 Μαρτίου, δύο μοναδικές βραδυές, αφιερωμένες στη μουσική και τα bluesTHE DOUBLE TROUBLE BLUES EVENT!!

Δίπλα τους, ανοίγουν:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/3/14: ALL RIGHT

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/3/14: QUALIFIED

 

DOUBLE TROUBLE: Πατησίων 101 (THE YARD Athens)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΩΡΑ: 10.30ΜΜ

Είσοδος: 7€

ΤΗΛ.: 2106127005

fb: double-trouble

facebook.com/2bleTrouble

e-mail: info@double-trouble.gr

 

 

 

More Info

BLUES WIRE

Oι BLUES WIRE, ένα σχήμα 30 ετών, έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Eυρώπη.

Έχοντας στο ενεργητικό τους πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Eλλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους, αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Eλληνική πραγματικότητα και έχουν την εκτίμηση και την αποδοχή των συναδέλφων τους.

Δημιουργηθήκαν το 1983 απο τους Hλία Zάικο και Σωτήρη Zήση, στη διαδρομή τους είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) και μέχρι σήμερα, με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση, συνεχίζουν την πορεία τους μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ, προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους, με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.

BLUES WIRE – η ιστορία:

Δημιουργήθηκαν το 1983 από τον Hλία Zάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG.

Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Eλληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 οπότε μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE.

BLUES WIRE – συνεργασίες:

John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell/  Dave Kelly/ Angela

Brown/ Larry Garner/ Dick Heckstall Smith/ Al Copley/ Guitar Shorty/ Johnny Mars/

Ann Rabson/ Eddie Burns/ Sherman Robertson / Dr Feelgood

BLUES WIRE – έγραψαν γι’αυτούς:

Οι Μπλουζ Γουάιρ είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη.

Τους αξίζει ν’ ακουστούν από μεγαλύτερα ακροατήρια.

KATIE WEBSTER

Δεν τους λείπει ούτε η αυθεντικότητα ούτε το καλό γούστο.

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE

Η άποψη των Μπλουζ Γουάιρ είναι σίγουρα εφάμιλλη ή και καλύτερη απ’ όσες

“λευκές” προχείρως μπορώ να θυμηθώ.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΖΑΖ & JAZZ

Ο Ηλίας Ζάϊκος είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια της μπλουζ κιθάρας.

MESSAGERO VENETO- ΙΤΑΛΙΑ

Σκληροί, δεμένοι, σίγουροι.

EΛEYΘEPOTYΠIA

 

http://www.blueswire.gr/

 

BLUES CARGO

Όλα ξεκίνησαν από μια ανοιχτή συναυλία στο γήπεδο του Αμύντα το 1984.

Ο Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), που τότε έπαιζε με τους BLUES UNITED MUSICIANS, γνωρίζεται με τον Στέλιο Ζαφειρίου (κιθάρα) και με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για την blues έκφραση, φτιάχνουν τους JUKE BLUES. Γνωρίζονται με τον Στέλιο Γαβριηλίδη (τύμπανα) και αλλάζουν το όνομά τους σε BLUES MACHINE.

Στα 1987 μπαίνει στην παρέα και ο Στέλιος Ζούζουλας (κιθάρα), μέλος τότε των ATHENS BLUES BAND του Γιάννη Βεζύρη (Dr JOHN) και το νέο σχήμα βαφτίζεται σαν BLUES CARGO.

Γεμάτοι μουσικές ανησυχίες, αρχίζουν να δουλεύουν συστηματικά πάνω στο ηλεκτρικό blues  και να πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις καθώς και να εμφανίζονται ζωντανά σε συναυλιακούς χώρους.

Αναγνωρίζονται σαν μια από τις πιο σημαντικές blues μπάντες της Αθήνας και διευρύνουν τον ορίζοντά τους συνοδεύοντας Αμερικάνους καλλιτέχνες του BLUES σαν τους:

Guitar Shorty, U.P Wilson, Louisiana Red, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, Lefty Dizz, Angela Brown, Lovie Lee, Byther Smith, Jean Caroll, Maxine Howard, Blind Mississippi Morris, Sweet Betty, Jimmy Morello, Nellie Tiger Travis, Jolly Jumper and Big Moe, Michael Dotson, Janice Harrington, Matthew Skoller.

Και ανοίγοντας της συναυλίες των:

John Mayal BluesBreakers, John Hammond, Nick Gravenites / John Cippolina Band, Big Town Playboys, Fernest Arcenaux & The Thunders.

Με πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ, κυκλοφορούν στα 1993 την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «First Delivery», που αποτελείται μόνο από συνθέσεις του γκρουπ, και συγκεντρώνουν άριστες εντυπώσεις και κριτικές.

Στις αρχές του 2009 κυκλοφορούν την δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Delayed Delivery» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και ειδικότερα από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό διεθνούς κύρους «Blues Review».

 

Σήμερα οι  BLUES CARGO, μετά από 30 χρόνια πορείας, θεωρούνται η πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής και παρουσιάζονται πλέον με την εξής σύνθεση:

Στέλιος Ζαφειρίου (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή), Γιώργος Λαγογιάννης  (πλήκτρα φωνή), Μπάμπης Τσιλιβίγκος (σαξόφωνο), Τόλης Γούλας (τύμπανα).

 

www.bluescargo.gr        

 www.myspace.com/bluescargo

 https://www.facebook.com/pages/Blues-Cargo/177978408948832?ref=hl