Πάμε Σινεμά; Ποδαρικό με Πολάνσκι και Jumanji στη νέα κινηματογραφική εβδομάδα

Δείτε τα τρέιλερ των ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους

Τρεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις εγχώριες κινηματογραφικές αίθουσες την πρώτη εβδομάδα του 2020. O Ρόμαν Πολάνσκι μεταφέρει στο σινεμά την πολύκροτη υπόθεση Ντρέιφους, ενώ η παρέα του «Jumanji» επιστρέφει με ατελείωτη δράση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και με ελληνικούς υπότιτλους. Τέλος, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Κατερίνα Γερονικολού πρωταγωνιστούν στο ριμέικ του τούρκικου «Issiz Adam» του 2008.

Διαβάστε αναλυτικά τις ταινίες της εβδομάδας και δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους:

Jumanji: Η Επόμενη Πίστα (Jumanji: The Next Level) του Τζέικ Κάσνταν

Οι τέσσερις έφηβοι που επιβίωσαν από τις δοκιμασίες της προηγούμενης ταινίας επιστρέφουν σπίτι τους για τα Χριστούγεννα. Είναι πια φοιτητές και προσπαθούν να περάσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους. Oταν ο Σπένσερ επιστρέφει στο παιχνίδι, η Μάρτα, o Φριντ και η Μπέθανι πρέπει να ανασυνταχθούν και να ξαναμπούν στον κόσμο του Jumanji για να τον σώσουν με κάθε κόστος. Το παιχνίδι όμως έχει πια χαλάσει. Ο,τι ήξεραν για το Jumanji δεν ισχύει πια, καθώς ανακαλύπτουν καινούριες περιοχές πέρα από τη ζούγκλα. Είναι αχανές, πιο επικίνδυνο και γεμάτο παγίδες και ο μόνος τρόπος να βγουν ζωντανοί είναι να στηριχτούν στις δυνάμεις τους, για να επιβιώσουν από τις αλλαγές του παιχνιδιού και να σώσουν τον Σπένσερ.

…Για Πάντα του Γιάννη Παπαδάκου

Το «The Bachelor» σε συσκευασία ρομαντικής δραμεντί είναι το «…για πάντα» κι η αναλογία ξεπηδά σε κάθε γύρισμα του πλάνου, σε κάθε ανάσα της ιστορίας που μοιάζει να υπήρχε στη wish list του εμπορικού ελληνικού σινεμά… για πάντα.

«Κατηγορώ…!» (J’ Accuse) του Ρόμαν Πολάνσκι

Η Υπόθεση Ντρέιφους, η καταδίκη του λοχαγού Αλφρέντ Ντρειφούς σε ισόβια κι εξορία με την κατηγορία της κατασκοπείας, υπήρξε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου και μαζί, μια από τις πιο διάσημες περιπτώσεις κακοδικίας στην ιστορία. Μια υπόθεση που ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα σύνορα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δίχασε βαθιά την γαλλική κοινωνία και τους διανοούμενους της χώρας, ανάγκασε τον Εμιλ Ζολά να δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Γαλλίας με τον τίτλο «Κατηγορώ» (μια πράξη που του απέφερε ένα χρόνο φυλακής και χρηματικό πρόστιμο) κι έκανε τον όχι και τόσο κρυφό αντισημιτισμό της εποχής να δείξει το πολύ άσχημο πρόσωπό του.

 

Επιμέλεια: Στέλιος Κεσίσογλου

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr